Verder met de lijstjes onnodige spullen. Ik heb drie theelichtjes maar gebruik een dubbelwandige theepot of een grote kop met zeefje erop. Een theelichtje ligt nutteloos te wezen in een doos in de kelder. Een tweede doet dienst als zinloze verhoger van een plantenpot. De derde en leukste wordt nog wel eens gebruikt voor kaasfondue. Niet dat we dat regelmatig eten, want Zoon3 eet vegan.

In de kelder staat een elektrisch gourmetstel, nog twee kaasfonduesets en een petroleumstel. Ik snap wel dat ik zoveel heb van dit soort spul: toen we terug kwamen uit Afrika hadden we alleen onze koffers bij ons. Dus we waren een geweldige dumpplaats voor kelder- en zolderspullen van familie en kennissen.

Op zolder liggen bij de kampeerspullen twee campinggazbranders en een gasbrander, superhandig ding. Die drie zijn onmisbaar. O, ik vergeet bijna de twee barbecues in de schuur.

Dat maakt een totaal van 12 kookdingetjes. Het fornuis, magnetron en waterkoker in mijn keuken, de elektrische tweepitter in keuken2 en het flessegasfornuis, magnetron en waterkoker in keuken3 niet meegerekend. En ik wil nog een waterkoker kopen voor in de logeerkamer die ik gebruik voor Vrienden op de Fiets: kan de gast zelf thee zetten ’s avonds. Dat maakt 8 onmisbare kook- en  warmhouddingen in dit huis. ’t Is onvoorstelbaar.

Op vakantie in Afrika kookten we op een houtvuurtje. Is de rest overbodig? Nou nee, maar wel bijna. Twee theelichtjes, de kaasfonduesets, het gourmetstel en een barbecue gaan eruit. Van 12 naar 6, (de 8 onmisbare niet meegeteld) zucht 😦