Het zonnetje schijnt zo lekker, het voelt als voorjaar. Heerlijk, we kunnen naar buiten! Hier drie tips om te sprokkelen in de maand maart:

  1. Vanmiddag heb ik de wintertuin opgeruimd. De lange dorre staken van vaste planten heb ik weggehaald. Dorre bladeren en andere bedekking heb ik laten liggen, want wie weet komt er nog nachtvorst.
  2. Het is ’s avonds weer wat langer licht! Straks ga ik in onze vuurkorf een lekker vuurtje maken van de afgeknipte takken en genieten van een lekker soepje. Die takken zijn natuurlijk zo opgebrand. Wedden dat Zoon3 enthousiast op zoek gaat naar nog meer oude zooi die verbrand kan worden? Droogboeketten, dennenappels, fruitkistjes en uiteindelijk verdwijnen zelfs oude pollepels en kapotte rieten mandjes in ons vuurtje. Zo, dat ruimt lekker op.
  3. Ik heb de eerste blaadjes van speenkruid gezien! In tuinboeken wordt speenkruid als een vreselijk onkruid gezien, en lastig te verwijderen want elk wortelknolletje wordt weer een plantje. Ik vind het frisgroene en straks gele tapijt zo ongeveer het mooiste wat er is. En lekker! De blaadjes zijn lekker in een voorjaarsslaatje en zitten boordevol vitamientjes. Zodra de gele bloemetjes verschijnen, maakt het plantje een giftig stofje aan, dus is het uit met de lekkernij. Van de bloemknopjes kun je kappertjes maken.

Heb je het gemerkt? Dit stukje schreef ik vorig jaar begin maart. Beetje aangepast, en het kan zo weer mee, want een jaar is een kringloop! Dus het wordt lente, ooh wat fijn.

Meer tips in mijn boek Sprokkelen! Voor wie dat boek wil kopen: Ik heb er nog een aantal liggen. Voor 15 euro inclusief verzendkosten stuur ik het je op. Zet een reactie hieronder, we mailen elkaar onze naam en zo, en ik stuur het je toe.