Boek: de gekste plek van Nederland


Op zoek naar een bijzonder boek als cadeau? Tip: de gekste plek van Nederland, 111 bizarre locaties en hun bijzondere verhaal, door Jeroen van der Spek.

Ken je de gootspoken van Zaltbommel, de Binnendieze in Den Bosch en het gemaal in de vorm van een half gezicht bij Joure?

Jeroen beschrijft 111 merkwaardige plekken en vertelt het wie, wat en waarom van die plek.

Zoals het lege dorp Marnehuizen, de Melkwegbrug in Purmerend en het Aandestegge-gebouw op een fabrieksterrein in Goor

Een boek om in de kast te zetten tussen de boekjes met stadswandelingen en wandelroutes, en eruit te halen voor je een tripje maakt. De plekken zijn door heel Nederland, geen toeristische trekpleisters, en ze zijn gratis te bekijken. De meeste althans. Leuk om even te bekijken als je toch in de buurt bent.

Zoals park Buitenschot in Hoofddorp, de Ecokathedraal vlakbij Heerenveen, en de landingsbaan voor buitenaardse wezens op twee rotondes bij Houten

Advertenties

6 Comments

  1. Heerlijk, dat er zulke mensen zijn die de waarde van kleine ‘gekke’ dingen zien, achter de verhalen aan gaan en die bundelen in een boek! Leuke tip weer! (Eens kijken of dit ook als e-book bestaat – ik ben net klaar met het minimaliseren van mijn boekenkasten … πŸ˜€ )

    Liked by 1 persoon

    1. Tja, dat minimaliseren van de boekenkast is bij mij een hopeloze zaak. Boek eruit, boek erin. Maar och, zo wordt de verzameling wel sttds beter. Overigens had ik dit boek van de bieb. Maar dat is niet handig: dan heb ik het zeker niet als ik ergens heenga.

      Like

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s