Nu mijn huis warm is aangekleed, moeten we wel de knoopjes dichthouden. Isoleren haalt weinig uit als je ramen en deuren wijd open laat staan. Sommig gedrag moet bij mijn huisgenoten nog een beetje indalen.

Zo keek een huisgenoot films terwijl hij onder de douche stond. Ik heb geen idee hoe hij dat deed: ik denk dat hij de douchedeur open liet staan, en het hem niet boeide dat de vloer dan nat wordt. En ook niet dat driekwartier douchen mij 2 euro kost. Inmiddels doucht hij heel kort, zeker bang geworden voor mij, bitch 🙂

De deur tussen de onverwarmde gang en verwarmde zitkamer dichtdoen is heel erg moeilijk aan te leren. Ik heb er een dranger op gezet. Zowel Poezen als Zoons weten namelijk heel goed hoe je een deur open krijgt, maar niet hoe die dicht moet.

In T-shirt en op sokken rondlopen in de winter is ook zo’n dingetje. Zoons hebben van mij warme pantoffels met dikke zolen en gevoerde fleece-vesten gekregen, en doen ze nog aan ook als ze die kunnen vinden tenminste. Mama, waar zijn mijn pantoffels? Onder je bed lieverd.