Goedemorgen allemaal


Mijn nieuwe jaar is begonnen zonder hoofdpijn en kater. Geen vettige oliebollen als ontbijt, geen resten wijn en geen grote afwas. Het is stil om me heen: de stad slaapt, het huis is leeg en het is mistig.

De kerkklokken beginnen te luiden, blijkbaar is 1 januari ook al door de kerk geannexeerd als christelijk feest. Raar.

Zoons slapen elders hun roes uit. Huisgenoten zijn er dit weekend niet. Poezen drentelen rond en kijken me gelukkiger aan dan vannacht.

Wat zal ik vandaag eens doen? Mijn oog valt op een bibliotheekboek: Judas van Amos Oz. Er zit een sticker op: top-10, uitleentermijn 1 week.

Een week?! Die is al om, maar de bibliotheek is vandaag dicht. Ik weet wat me vandaag te doen staat, ik moet verplicht een prachtig boek lezen. Niets aan te doen. Tot morgen.

 

Advertenties

11 Comments

 1. Haha dat wordt doorlezen dan πŸ˜‰ Hier ook geen sporen van de jaarwisseling, wΓ©l van onze koffers en inhoud door heel het huis nog van de reis. Nog geen tijd gehad om alles op te ruimen. Dus dat ga ik vandaag en morgen doen πŸ™‚

  Like

  1. en nou gaan ze daar in Bogota alle Ninos Dios die geboren zijn op kerstavond in de kerststalletjes naar de kerk brengen. Want die wikkel je uiteraard niet in krantenpapier voor volgend jaar. In sommige kerken zie je voorin bij het altaar honderden van die beeldjes, allemaal hetzelfde met een beentje omhoog. Wat een land.

   Althans, dat deden ze 20 jaar geleden, maar waarom zou zoiets leuks verdwijnen?

   Liked by 1 persoon

   1. Interessant zeg! Dat wist ik dus niet πŸ™‚ Zou me zo kunnen voorstellen dat ze dat nog doen hoor… Ik zal er eens op letten als ik langs een kerk kom. Overigens was het vandaag compleet uitgestorven in de stad, eng gewoon hahaha

    Liked by 1 persoon

 2. Goedemorgen, Mathilde!

  Ook hier geen sporen van de afgelopen jaarwisseling; wel staan er (nu pas) wat oliebollen klaar, daar stellen de Zoons traditiegetrouw op Nieuwjaarsdag toch wel prijs op. Zelf heb ik ze gisteren niet gegeten.

  Ik vertrok rond 9.00 uur van huis voor een lange wandeling langs de rand van de stad: wat een prachtig begin van het nieuwe jaar! De zon kwam op en verdreef de nevelsluiers die over de weilanden hingen. Het was stiller dan stil – is er eigenlijk wel een moment in het jaar waarop het zo stil is als vroeg in de ochtend van de eerste dag van het nieuwe jaar? Op een zuchtje wind bereikte me door de mist klokgelui uit een naburig stadje; ook ik verwonderde me over dit christelijke gebeier op Nieuwjaarsdag…

  Fijne dag gewenst met Amoz!

  Liked by 1 persoon

  1. Ik dacht precies hetzelfde vanmorgen vroeg: 1 januari s morgens vroeg en dan nog mistig ook: het stilste moment van het jaar. Tot die kerkklokken begonnen dan (daar woon ik pal onder nou ja pal…, bijna pal)

   Like

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s