Boek: De man en het hout van Lars Mytting


In Scandinavie verwarmen veel mensen hun huizen met hout. Mensen op het platteland, vooral mannen, zagen elk jaar een paar bomen om, hakken die tot brandhout, en maken grote brandstapels. Het hebben van een eigen houtvoorraad is nodig om te kunnen overleven op het platteland tijdens een lange koude winter. Lars Mytting heeft daarover een geweldig boek geschreven De man en het hout.

Nederlanders hebben misschien wel een houtkachel, maar van oudsher zijn we meer een turfland dan een houtland. In de houtkachel stoken we een blok in papier uit de supermarkt of we halen een zakje hout in een netje bij een tankstation. Na het lezen van dit boek doe je dat dus nooit meer, en maak je een eigen houtstapel in de tuin.

144 bladzijden over bomen zagen, hout hakken, hout stapelen, houtkachels en vuur maken is heerlijk leesvoer voor een man (en vrouw) die van vuurtje stoken houdt. Praktische informatie die je kan toepassen bij de BBQ, houtkorf, houtkachel of kampvuur. Vol weetjes voor wie graag praat over de beste manier om vuur aan te maken, welk brandhout het beste is, wel of niet blazen, aanmaakblokjes of krant, hoe lang hout moet drogen, etcetera. Na dit boek laat je aan je bezoek trots je houtstapel zien.

Een boek in de sfeer van ‘mannen met BBQ’, ‘mannen met bier’ en ‘mannen met baarden’. Perfect cadeautje, dus koop maar al vast, het komt zeker van pas!

 

Advertenties

14 gedachten over “Boek: De man en het hout van Lars Mytting

 1. Geweldig,mooi boek voor mijn neef, Mourits stookt al jaren ,,gratis,, hout
  heeft hier ook een speciale kachel voor,een grote buis waar pijpjes uit steken.
  Op de muur bij de thermostaat van de verwarming staat een pijl naar de houtkachel,gratis en een naar de thermostaat,DUUR
  Oudste dochter heeft er een vlam naast geschilderd

  Liked by 1 persoon

 2. Heerlijk! We hebben gisteren hout gesprokkeld in het bos (er liggen zoveel afgewaaide/ afgebroken takken die wij goed kunnen “mannen” en die mooi in ons kleine kacheltje passen) en gaan dat vandaag verder verwerken. Leuke tip, dat boek! Zal mijn man (die vast geen “echte man” wil worden) toch wel kunnen waarderen…. 😉

  Liked by 1 persoon

  1. misschien wil je man geen ‘echte man’worden, maar houdt hij wel van ‘echte mannen’verhalen over hout tegenover vrienden en kennissen bij een verjaardag, als hij in Nederland is en zijn Deense kennis wil etaleren of zo. het boek is niet duur, je krijgt er vast geen spijt van.

   Like

   1. Oh nee…. mijn man is ècht geen echte man 😉 en juist niet van de echte-mannen-verhalen… maar dat boek: het staat op de verlanglijst! 🙂

    Like

  1. Kan Vriend Nederlands, Zweeds, Noors of Fins? Ik denk niet dat het boek in t Spaans is vertaald. (Kunnen jij en ik samen doen). Kan Vriend in Bogota een houtbedrijfje beginnen. Of een kachelbedrijf. Koud genoeg in Bogota en geen zorgen over slechte ventilatie in de huizen.

   Liked by 1 persoon

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s