Laatste werkweek van het jaar


Terwijl collega’s vakantie hebben, werk ik juist meer uren. Ik ga op de fiets naar mijn werk, 21 km heen en 21 km terug, zes keer klimmen en dalen – en een eindeloos vals plat. Mijn fiets maakt het lekker sportief: kwaliteit studentenfiets met gratis bijgeluid. Deze weken fiets ik zowel heen als terug in het donker.

Ik ga ook wel eens met de bus. Maar daar wordt mijn humeur niet beter van: opstaan, eindeloos in de bus zitten, werken, in de bus terug, avond. Juist het fietsen maakt een lange werkdag fijn. Ik kom elke dag moe maar gezond thuis.

Wat heeft dit met het onderwerp van dit blog te maken? Behalve gezond, energiegevend en inspirerend is het ook nog gratis en milieuvriendelijk. Zolang de fiets het blijft doen tenminste.

Advertenties

12 Comments

 1. Hm ja een ov fiets, ook nog nooit aan gedacht. Is ook een goede optie zeg. Zouden ze die bij iedere station hebben of alleen de grotere? Ik zal het eens uitzoeken.

  Like

 2. Best een afstand om te doen op een hele oude fiets. Zou het niet prettiger zijn op een beter exemplaar? Ik fiets ook op een oud brik naar mijn werk maar als ik zo ver zou moeten zou ik het wel weten. 😉 Ik heb toevallig van de week naar goede vouwfietsen zitten kijken. Stel dat mijn oude auto niet goedgekeurd wordt en het veel reparatiekosten opleverd doe ik hem weg en ik weet niet of er een nieuwe komt. Mijn moeder en zussen wonen echter niet dicht bij een station dus dan zou een vouwfiets een uitkomst kunnen bieden. Of toch een auto huren of een deelauto, ben er nog niet uit.

  Liked by 1 persoon

  1. Ja je hebt gelijk. Ik word er wel sterk van. Zoon2 heeft sinds kort ook een vouwfiets, en dat lijkt me reuzehandig. Maar kan je daar 21 km op fietsen? Ik twijfel. Wel ga ik komend jaar een goede fiets kopen, waarmee ik ook op vakantie kan. Want hoewel ik wekelijks heel veel fiets, haal ik geen dagtocht van meer dan 50 km.

   Like

   1. Nee, sorry daar bedoelde ik het ook niet voor. 🙂 Voor jouw afstand is een gewone fiets beter en duurzamer. Ik zou de vouwfiets gebruiken voor van en naar het station en om op de plaats van bestemming ook een fiets te hebben. Ik was niet helemaal duidelijk. 🙂

    Liked by 1 persoon

   2. Ja dat zat ik ook te denken, ik begreep je tussen de woorden door best wel. Waar jij je vouwfiets voor wilt gebruiken, daarvoor gebruik ik meestal een OV-fiets. maar inderdaad, ik zou met een eigen vouwfiets naar het station kunnen fietsen, dan de bus pakken, en dan in Arnhem naar mijn werk fietsen. kan best, ik ga erover nadenken

    Like

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s