Ik was net klaar met mijn tips om te besparen op CVkosten, en zat lekker met een kop koffie en een breiwerkje bij mijn houtkachel. En toen viel me nog een  slimmigheidje in: doe warme kleren aan. Te gek dat sommige mensen in de winter in T-shirt in huis rondlopen, onder het mom van dat ze echt niet tegen een wollen trui kunnen. Echt niet.

  • Er bestaat een kledingstuk dat nog het meest lijkt op een slaapzak met gaten voor handen en voeten. Er zijn mensen die er de hele dag in rondlopen. Ik geloof direct dat je dan helemaal geen verwarming meer nodig hebt. Maar vergeet het niet uit te doen voor je de straat op gaat!
  • Een modernere versie hiervan is een hansop, onesie of jumpsuit van fleece. Die kwamen op de markt in 2013 dus zijn zo langzamerhand wel te koop bij de Kringloop.
  • Vind je wol kriebelen? Gelukkig is er fleece. Een fleecetrui of -vest is veel en veel warmer dan een katoenen trui.
  • Koop winterondergoed: een lange onderbroek en een hemdje met lange mouwen. Gebruik dat niet alleen als je gaat wandelen maar juist thuis als je de krant zit te lezen en het koud krijgt. Een maillot en T-shirt met lange mouwen werkt ook.
  • Of doe een lange rok aan, zet je voeten op een stoof waar je je wijde lange rok omheen drapeert en zet in de stoof een testje met een gloeiend kooltje. Zo zat mijn oma altijd te breien. Heerlijk moet dat zijn geweest.