Zoals vele bloggers, ruim ook ik op! Ik had het al eerder gezegd, februari is de maand om op te ruimen en plaats te maken voor nieuwe plannen. En een paar dagen naar Berlijn maakt dat ik mijn huis en mijn dagelijks bestaan met nieuwe ogen bekijk.

Ik ben begonnen met de klerenkast: wat ik niet fijn vind om te dragen haal ik eruit. Ik heb driekwart over en kijk nu tevreden in mijn kast. Er hangt en ligt niets meer in wat ik niet met plezier draag. Ik breng drie paar pumps waarop ik niet kan lopen en een paar jasjes naar de tweedehandswinkel. De rest van mijn slaapkamer is zo klaar. Met veel plezier lig ik nu in bed om me heen te kijken, een heerlijke ruimte is het weer.

Dan de zitkamer. Een kwart van mijn leesboeken kan weg, de mooiste houd ik. Een kwart van mijn muziektheorieboeken kan weg, waaronder een stapel verouderde boeken over muziekgeschiedenis. Ik zet twee fijne muziekgeschiedenisboeken terug. De tweedehandsboekwinkel wil de rest niet eens hebben: verouderd, koopt niemand meer. Al die CDs met het complete werk van Mozart breng ik naar de kringloop en de stapel reclameCDs gaan de kliko in. Maar ook de platenspeler kan wel weg, ik heb de afgelopen vijf jaar geen plaat gedraaid en ben dat de komende dertig jaar ook niet van plan. De twee elpees die ik heb kunnen dan ook weg, hoewel die superbijzonder zijn, dus daar ga ik een liefhebber voor zoeken. Ik vind ook enkele schatten terug, met veel plezier blader ik door een prachtige platenatlas, wat mooi!. Ik richt mijn boekenkast weer in, wat heerlijk nu de ruis ertussenuit is. Ik geniet echt.

Ik kies een categorie, zet alles bij elkaar, laat alles door mijn handen gaan en houd wat ik wil houden. De rest kan weg. Soms zet ik achteraf wel eens weer iets terug, en dat vind ik prima. Echt grote onzin om niet meer in de zakken te kijken voor je ze definitief wegbrengt.

Ik wil zo mijn hele huis door en denk dat ik er weken over ga doen, tot het te mooi weer wordt en ik alleen nog naar buiten wil, ik ken mezelf!