Simpel recept van Betje voor bietenkvass


Bietenkvass is een melkzuur bietendrankje. Je kunt het kopen, maar je kunt het ook zelf maken: goedkoop, simpel en in 5 minuten klaar. En supergezond volgens Betje.

Het idee is simpel: je spoelt een glazen fles met wijde hals (biologische sap) om, snijdt een rauwe biet in blokjes en doet die in de fles, doet er een eetlepel zout bij en vult het aan met koud water. De fles niet dicht draaien, want er ontstaan bubbeltjes die moeten kunnen ontsnappen.

Mijn fles heeft een paar dagen op een plank gestaan, en vanmorgen heb ik het eerste glaasje gedronken: vol van melkzure bietensmaak. Die smaak is even wennen en dan is het lekker fris.

Details vind je bij het recept van Betje praktisch. Betje, bedankt voor dit super sprokkelrecept!

Advertenties

Een gedachte over “Simpel recept van Betje voor bietenkvass

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s