Vriend op de fiets


Vannacht had ik voor de tweede keer dit jaar een gast via Vrienden op de fiets. 

Hij kwam rond 17 uur, we hebben samen boodschappen voor het avondeten gedaan, samen gekookt en gegeten, gewandeld door de uiterwaarden. Vanochtend hebben we samen ontbeten en toen fietste hij weer verder.

Veel geld levert het tot nu toe niet op: een gast betaalt 19,50 euro. Dit is mijn tweede gast, en ik heb wel geïnvesteerd in nieuwe lakens en handdoeken. Maar goed, goede lakens en handdoeken is ook fijn als ik loges heb, dus dat is best zo.

De voorbereiding is best veel werk: de douche, wc en trappenhuis krijgen een extra beurt, net als de keuken en eetkamer. Een mooie reden om weer eens stevig te poetsen en door de bril van een buitenstaander naar mijn huis te kijken. En uiteraard is er extra wasgoed aan lakens en handdoeken en extra boodschappen voor het ontbijt.

Maar de ontmoetingen geven de doorslag: leuk.

 

 

Advertenties

3 Comments

  1. Leuk om dit te lezen. Ik ben al jarenlang lid (of hoe noem je dat?) van Vrienden op de fiets, maar elke keer als ik denk, nu ga ik ergens overnachten, doe ik het toch niet, toch een beetje bang voor bij wie ik terechtkom. Leuk om het een keer van de andere kant te lezen. Ik kan me voorstellen dat je het voor het geld niet hoeft te doen, maar dat het inderdaad leuke ontmoetingen oplevert. Mijn nieuwe voornemen naar aanleiding van jouw blog: deze zomer toch een keer overnachten bij een adres van Vrienden op de Fiets.

    Like

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s