Waar koop je een springtouw voor een volwassene?


Even een springtouw kopen, dat moet toch niet zo moeilijk zijn. Voor mezelf dus, ik wil touwtje springen.

Bij de Hema hebben ze twee soorten. Die met mooie houten klosjes is duidelijk voor hele kleine kindjes, en vast te kort voor mij. Die ernaast hangt is gewoon een fel gekleurd lang touw zonder klossen, vijf meter lang.

Bij de Intertoys verkopen ze springtouw in verschillende lengtes, maar alle zijn voorzien van plastic supergoedkope klossen waar het touw met een tiewrap en een metalen dingetje aan vastzit. Ziet er uit voor een middagje lol en daarna kapot.

De Action, Wibra, Zeeman: geen springtouw. Kruidvat heeft een springtouw voor kleine kindjes.

De bewuste speelgoedwinkel verkoopt springtouw met klossen. Ik mag het uitproberen in de winkel om de lengte te beoordelen. Wow, touwtje springen, leuk, dat heb ik 40 jaar niet gedaan, kan ik dat nog? Ik spring maar ben bang te struikelen: touw is te kort. Ze verkopen ook los touw, maar ik wil klossen eraan. Dat lijkt me lekker vasthouden.

Klossen dus. Wat kan ik als klossen gebruiken? Punnikklosjes, uiteinden van gordijnroedes, handgrepen van schroevedraaiers, handvaten van paraplus, plastic flesjes citroensap, handvaten van ander speelgoed: ik dwaal van winkel naar winkel maar de inspiratie wil niet komen. Mijn vrije middag gaat volledig heen.

Naast mijn huis zie ik een weesfiets staan. Die staat er al weken, en is zelfs voor Wageningse begrippen geen rijwiel meer. Ik draai de handvaten los en heb mijn klossen. Even met een priem de gaatjes wat groter maken, en het ziet eruit alsof het gaat werken.

Morgen terug naar de bewuste speelgoedwinkel en drie meter springtouw kopen.

Voor wie niet knutselt: springtouw kopen.

Advertenties

1 Comment

 1. Leuk zeg, een springtouw met fietshandvaten!
  Voor een ‘echt’ springtouw voor volwassenen, een sportspringtouw, kun je waarschijnlijk terecht in de sportwinkel. Ik heb er zo eentje, staaldraad met handvaten, maar dan van de Aldi. Springt heerlijk, maar is wat bewerkelijk bij het opbergen.
  Ik heb een tweede springtouw en dat is gewoon een stuk plastic touw, wordt bij een speelgoedwinkel waar ik langsliep, per meter als springtouw verkocht, lijkt op waslijndraad. De winkelier zei dat ik drie meter nodig had en dat ik het eerste stuk om mijn hand moest wikkelen – hij liet zien hoe je dat deed, kan ik hier niet voordoen, hoop dat je het zo ook snapt.
  Het sportspringtouw springt lekkerder, maar het speelspringtouw ziet er leuker uit, is makkelijker mee te nemen en geen gedoe met opbergen: je rolt het op om je hand en stopt het in je zak. Voordat je gaat springen, ga je met je voet op het touw staan en trekt het even strak, om de kringels er uit te halen.
  Je kunt ook een stuk (3 meter dus, volgens de winkelier) touw gaan halen bij de bouwmarkt, daar hebben ze allerlei soorten en kwaliteiten. Het kost niet veel, dus je zult niet veel schade hebben als je een soort touw koopt dat niet zo lekker blijkt te springen.

  Like

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s