Even een springtouw kopen, dat moet toch niet zo moeilijk zijn. Voor mezelf dus, ik wil touwtje springen.

Bij de Hema hebben ze twee soorten. Die met mooie houten klosjes is duidelijk voor hele kleine kindjes, en vast te kort voor mij. Die ernaast hangt is gewoon een fel gekleurd lang touw zonder klossen, vijf meter lang.

Bij de Intertoys verkopen ze springtouw in verschillende lengtes, maar alle zijn voorzien van plastic supergoedkope klossen waar het touw met een tiewrap en een metalen dingetje aan vastzit. Ziet er uit voor een middagje lol en daarna kapot.

De Action, Wibra, Zeeman: geen springtouw. Kruidvat heeft een springtouw voor kleine kindjes.

De bewuste speelgoedwinkel verkoopt springtouw met klossen. Ik mag het uitproberen in de winkel om de lengte te beoordelen. Wow, touwtje springen, leuk, dat heb ik 40 jaar niet gedaan, kan ik dat nog? Ik spring maar ben bang te struikelen: touw is te kort. Ze verkopen ook los touw, maar ik wil klossen eraan. Dat lijkt me lekker vasthouden.

Klossen dus. Wat kan ik als klossen gebruiken? Punnikklosjes, uiteinden van gordijnroedes, handgrepen van schroevedraaiers, handvaten van paraplus, plastic flesjes citroensap, handvaten van ander speelgoed: ik dwaal van winkel naar winkel maar de inspiratie wil niet komen. Mijn vrije middag gaat volledig heen.

Naast mijn huis zie ik een weesfiets staan. Die staat er al weken, en is zelfs voor Wageningse begrippen geen rijwiel meer. Ik draai de handvaten los en heb mijn klossen. Even met een priem de gaatjes wat groter maken, en het ziet eruit alsof het gaat werken.

Morgen terug naar de bewuste speelgoedwinkel en drie meter springtouw kopen.

Voor wie niet knutselt: springtouw kopen.