Wandelkaart


Wandelen past bij simpel duurzaam leven. En is fiijn, gezond, leerzaam, en gezellig met Vriendin.

Het leukst vind ik om met de bus ergens heen te gaan, en dan 15 km te lopen naar een andere bushalte. Vriendin en ik lopen door de bossen bij Bennekom en genieten.

Ik heb een nieuwe wandelkaart op basis van de Topografische Kaart van Nederland, schaal 1:25.000. Ingetekend staan de bestaande lange afstandswandelingen, NS-wandelingen en streekpaden, plus enkele extra routes van 12 tot 17 km. De routes staan niet beschreven: je loopt op de kaart. Het combineren van delen van al deze lange routes is simpel. Paaltjeswandelingen staan er niet op (wel op de VVV-kaarten, maar daar staan de lange afstandspaden niet op)

Op de kaart staat elk huis, hekwerk en slootje;  wegen, hoogspanningskabels en hoogtelijnen. Je moet hem dus even leren lezen om niet te verzanden in de details. De kleuren zijn prachtig.

De kaart is onderdeel van een nieuwe  serie wandelkaarten,  Trage Paden uitgegeven door De Noorderzon, de routes zijn gemaakt door Rob Wolfs.   De serie bestaat nu uit 7 kaarten:  twee van de Achterhoek, twee van de Veluwe, Gelderse Vallei, Utrechtse Heuvelrug en Arhhem-Nijmgen.

Prachtige kaart voor 16 euro. Grote uitgave maar eigenlijk heel goedkoop voor uren kaartlees- en wandelplezier.

Hou jij van wandelen en ben jij ook gek op mooie kaarten?

Advertenties

4 Comments

 1. Hai Mathilde,
  Jazeker sinds de komst van de hond heb ik het wandelen herontdekt en fan van kaarten ben ik altijd geweest ;-). Mijn nieuwste ontdekking is TOPO GPS op de smartphone, deze ‘trackt’ precies waar je loopt en werkt op de GPS van de mobiel, dus je hebt er geen internet voor nodig. Leuk voor als je off-road wil lopen, spannende paadjes wil ontdekken, geen uitgestippelde routes volgt maar niet wil verdwalen, je kunt altijd zien hoe je terug moet lopen ;-).
  En aan het einde van de wandeling kun je je route opslaan en weet je precies hoeveel km je gelopen hebt.
  Veel wandelplezier, we gaan het goede seizoen in!
  Mechelien

  Like

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s