Blinde vrouw niet slecht genoeg voor aanleunwoning


Het hoort bij mijn leeftijd: Ouders worden ouder, hun gezondheid neemt af, onze zorgen nemen toe. Een Vriendin vertelt over haar ouders: Moeder is langzaam blind aan het worden, Vader dementeert. Samen wonen ze in een aanleunwoning waarvoor ze AWBZ-indicatie hebben. Vriendin is daar maar wat bij mee, want het leven voor Ouders wordt zwaarder en zwaarder, maar zo redden ze het nog net.

Maar wat als Vader overlijdt? Moeder is weliswaar bijna blind en ver over de 80, ze heeft niet genoeg zwaarte van AWBZ-indicatie voor deze aanleunwoning. Vriendin heeft gevraagd aan het verpleeghuis of Moeder dan daar kan blijven wonen, denkende dat het verpleeghuis haar gerust zou stellen, dat ze de zorgen van haar Moeder weg zouden nemen. Maar nee, het verpleeghuis gaat het uitzoeken. Het kan dus best zijn dat Moeder haar aanleunwoning uitmoet als Vader overlijdt.

Dat geloof je toch niet? Waar zijn we toch mee bezig hier in dit een van de allerrijkste landen ter wereld.

 

Advertenties

4 Comments

 1. precies het bezuinigen bij bedrijven gebeurt ook grotendeels op de werkvloer, daar gaat het personeel eruit , terwijl de top eigenlijk gewoon blijft zitten en er nieuwe kantoren ingericht worden of er gerenoveerd word , terwijl het toch het personeel op de werkvloer is wat het geld binnen moet brengen en je zou denken dat het meer oplevert als er een manager of directeur uitgaat qua kosten dan bijvoorbeeld een schoonmaker of arbeider.

  Like

 2. tja , het word er hier niet beter op , vooral voor mensen die net overal buiten vallen , te ziek voor het ene en te gezond voor het andere, te rijk voor het ene en te arm voor het andere, te jong voor het ene en te oud voor het andere , het lijkt er op dat we wel steeds meer betalen voor zorg en hulp ,maar er steeds minder voor terug krijgen, aan de ene kant word lenen nog steeds gestimuleerd want we moeten wel blijven consumeren om de economie op peil te houden ,maar als het fout gaat dan word er geroepen tja dan had je het maar anders moeten doen. op het werk gaan we terug in de tijd als je je niet aan de regels houd dan vlieg je eruit , voor jou tien anderen, leidinggevenden gaan bij ons steeds meer op hun strepen staan, en ziek zijn dat doe je maar in je eigen tijd en wij bepalen wanneer je weer aan het werk kunt, ben je het er niet mee eens? , nou dan ga je toch.

  Like

  1. ja helemaal mee eens. En als we nou met heel Nederland in een gigacrisis zaten, dan zou ik het snappen en misschien accepteren. Maar we zijn nog steeds een rijk land, banken worden nog steeds rijker, grote bedrijven ook, rijke mensen ook. Het wordt afgewenteld naar onderen toe.

   Like

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s