Eerlijk winkelen met kerstmis


kerstplaatjes-32[1]Iets kopen is een deal: ik krijg iets, de winkel krijgt mijn geld. Daarom kies ik mijn winkels met zorg uit: ik wil dat mijn geld goed terechtkomt.

Ik geef mijn geld graag uit om koffie te kopen bij de Wereldwinkel. Of een mooie agenda bij Amnesty International. Of biologische wol bij een bewuste wolwinkel. Of een tas bij een ontwerpster.

Ik geef liever mijn geld aan een bakker, toko en groenteboer dan aan een supermarkt. Liever aan een middenstander, een kleine gespecialiseerde winkeleigenaar die ook zijn hoofd boven water probeert te houden net als ik. Weliswaar ben ik vrijwel altijd duurder uit, maar het voelt als een eerlijke en goede deal. Ik hun spullen, zij mijn geld. Bij de supermarkt heb ik dat gevoel nooit.

Binnenkort is het weer Decembermaand. Ik doe een oproep om alle decembercadeaus bij de Wereldwinkel en andere Goededoelenwinkels te kopen. Als we dat allemaal doen, zijn die tientallen miljoenen euro rijker. Dat zou toch geweldig zijn!

Wie doet mee?

Advertenties

3 Comments

  1. Ik vind het een goed plan en ga zoveel mogelijk cadeaus bij de Wereldwinkel kopen. Het gaat me alleen niet lukken om alles daar te kopen maar de kleinere winkels kunnen ook mij rekenen.

    Like

  2. lokaal kopen dat doe ik toch bijna altijd. Die supermarkten en webwinkels die redden zich wel zonder mij.
    Wat heel leuk is, koop kruiden bij de toko – schep ze in kleine (gekochte of bewaarde) potjes, etiketje erop – paar recepten printen en je hebt een cadeau voor sint of kerst.

    Like

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s