sausflesjesDeel 2 van dit weekendproject: kastjes en laden waren uitgemest op zoek naar flesjes en potjes en pakjes met daarin twijfelachtig eetbaar spul, voorbewerkte troep vol duistere ingredienten. Flesjes die  ik de afgelopen 6 maanden niet heb gebruikt. En die dus steeds verder naar achteren schoven, alwaar geen uitgang was. Alles stond op het aanrecht, ik nam een foto en postte hier een stukje. Waarna jullie reageerden: wegdoen! terug naar de voedselbank!

Breng je voedsel dat geen voedsel is terug naar de voedselbank? Verkoop je een oude koelkast via marktplaats, die je wegdoet omdat hij zo energieonzuinig is?

Wat dan?

  • Een onaangebroken fles curry woksaus heb ik gebruikt om tofu te marineren. Was lekker, maar kan ik ook zelf maken. Overbodig produkt.
  • Kartonnetjes met hele kleine zakjes kardemonpoeder, vier jaar oud: weg. Het is veel lekkerder om verse peulen zelf te vijzelen. Zakjes bij het plastic, kartonnetjes bij oud papier
  • Vier doorschijnende augurken op de bodem van een grote pot, THT in 2008: leeggegoten in de wc, pot in de glasbak.
  • Restje mosterd in grote knijpfles: jaaren over de THT; als je erin kneep kwam er eerst een straal azijn uit. Fles bij het plastic afval, nieuwe lekkere grove mosterd gekocht in een potje.
  • Restant mayonaise onderin een pot: vorige week nog aan bezoek gegeven!!!! Leeft ze nog? Glasbak.
  • Zakje groene kruiden zonder opschrift. Ruikt naar stof. Kruiden in het compostvat, zakje bij het plastic afval.

Nou ja, deze lange opsomming die nog drie keer zo lang kan worden, is helemaal niet interessant. Een deel van de flesjes en potjes blijven staan en krijgen een nieuwe kans. Zoals Japanse Yakitori saus, Engelse HP saus, pittige mayonaise, pittige uitjes. Om aan ze te wennen laat ik ze op het aanrecht staan – anders zijn ze zo weer achterin kastjes verdwenen.