Zie hier mijn voorraad onzinvoedsel: voedsel dat ik nooit had moeten kopen. Is het wel voedsel? Een pot met 800 gram kipkruiden met zout, een gigagroot pak espagnolesaus (geen idee wat dat is): beide gekregen van Meewoner: een man die 1 1/2 jaar hier heeft ingewoond en elke week bij de voedselbank van alles ophaalde. Veel daarvan heb ik best goed gebruikt, maar nu liggen de laatste pakken te niksen achterin laden, hun tijd te verdoen in de krochten van de kelder.
Hmm. Ik loop mijn kasten langs en kijk overal achterin en pak alles weg wat ik de laatste 6 maanden niet heb aangeraakt.
Flessen met allerlei zoet/zuur/zout/scherpe sausen voor bij vlees of tofu. We gebruiken altijd dezelfde zoetzure chilisaus, de rest staat te wachten tot de THT met een paar jaar overschreden is. Hoe kom ik hier aan? Chocoladesaus, Russische currysaus (in cyrilisch schrift kappy-saus), een potje Olvarit. Dat herinner ik me van de voedselbank van Meewoner. Maar ook rozenwater, blokken palmsuiker, een pak marschmallows uit een kerstpakket, een pot drop, een bus melkpoeder.
Hoe kom ik er af? Pakjes instantkruiden voor gehakt, speklapjes, boemboes voor gerechten die ik niet ken, drie potten mayonaise, vier kuipjes mayonaise-met-tuinkruiden, die laatste weer van de voedselbank. Maar ik zie ook veel met 50% kortingsstickers, dus gepakt uit de bak met spullen die al over tijd waren toen ik ze in een domme opwelling meenam.

Stel dat ik elke dag tofu kruid met een van deze smaakmakers. Hoeveel jaar kruid ik dan tofu met smaakmakers die ik eigenlijk niet wil? Jaren!

Ik gooi niet graag voedsel in de kliko. Of is dit geen voedsel?