dubbeltjeKleingeld sprokkel ik door voorovergebogen door de stad te lopen en de grond af te speuren. Ik loop liever rechtop, dus ik zie niet alles. Muntjes raap ik op als ik ze zie en stop ik in mijn zak om ze vervolgens kwijt te raken in de wasmachine.

Op internet kun je ook kleingeld sprokkelen. Met programmas als euroclix en moneymaker sprokkel je centen en dubbeltjes bij elkaar. Van het klikken krijg je een lamme vinger en het levert niet veel op. Maar het gaat sneller als je iets koopt via zo’n kliksite. Ik heb nu bijna 1000 clix, dat is meen ik 10 euro, en daar heb ik bijna een jaar over gedaan. Maar goed, ik heb ook nog nooit iets gekocht via de site.

Ook sprokkel ik kleingeld door middel van advertenties voor bol.com. Tot nu toe heeft me dat nog geen cent opgeleverd overigens. Saldo 0,00 staat er elke keer, en dan zie ik allemaal interessante statistieken en grafieken met horizontale lijnen.

Verder had ik lang op een andere website advertenties staan via adsense. Dat heeft me in vier jaar 17 euro opgeleverd, maar nu zijn de advertenties onzichtbaar. Misschien is mijn account wel geblokkeerd, wat gebeurt als je zelf op een advertentie klikt. Wie weet heeft Zoon dat wel gedaan.

Verder vul ik online enquetes in voor een of andere site, en dat levert ook ongeveer een tientje per jaar op.

Het meeste kleingeld sprokkel ik met de klantenkaart van de Hoogvliet. Ik heb hier uitgerekend dat je daarop 144% rente verdient door trouw punten te kopen en daarmee een keer per maand je boodschappen af te rekenen. Ik sprokkel hiermee ongeveer 10 euro per jaar kleingeld.

Wat is jullie beste tip om kleingeld te sprokkelen?