Het is zover, laat de broeken maar komen.

Deze weg heb ik tot nu toe gevolgd om dit nieuwe bedrijf op te starten. Of beter gezegd: de kortste weg die ik zie nu ik zover ben, want in werkelijkheid heb ik heel wat ommetjes gemaakt en delen van de route drie keer gelopen.

Ik ben begonnen met het uitwerken van het idee: ik knap oude mooie spijkerbroeken op tot heus kunstwerken, met alle rafels en scheuren zichtbaar. Ik wil een broek per week halen.

Daarna heb ik een bedrijfsnaam bedacht. Dat werd opgelaptespijkerbroek.nl. Die naam heb ik ook als domeinnaam geregistreerd. Achteraf bezien had ik een andere naam moeten kiezen die 1 letter korter is, want bij luondo bijvoorbeeld kan je maximaal 20 leestekens gebruiken. Daarom heet mijn webwinkel nu niet hetzelfde als mijn bedrijf!!

Vervolgens ben ik een wordpressblog begonnen om het bedrijf te presenteren. Daarin wordt uitgelegd hoe het werkt en wat de diverse mogelijkheden zijn. Ik heb meerdere paginas aangemaakt met daarin ook de link naar de winkel. Dit blog moet groeien.

Daarna heb ik een facebookpagina aangemaakt. Veel te vroeg, want ik had nog niets. Deze fbpagina heb ik verstuurd naar vrienden, en omdat meerderen van hen weten dat over 4 weken mijn baan ophoudt, kreeg ik direct veel likes.

Toen heb ik een webwinkel geopend via luondo.nl. Daar staat wat de mogelijkheden zijn en hoeveel het kost. Het assortiment kan ik geleidelijk aan uitbreiden.

Dit was allemaal niet zo moeilijk, maar ik wilde het uiterlijk van al deze webpaginas op elkaar laten lijken, en dat was niet zo simpel. Het zijn immers allemaal verschillende gratis systemen met beperkte mogelijkheden. Omdat ik nog niet eerder met luondo had gewerkt, heb ik vooral daarbij lang geklungeld. Maar toen er iets fout ging, heb ik hen een ticket met een vraag gestuurd, en binnen een dag had ik antwoord met de oplossing. Goed zo!

Ik had al een paypal rekening, via mijn Etsywinkel, en die paypal heb ik gekoppeld aan de webwinkel. Ook heb ik me aangemeld bij paypro, maar dat is me nog niet helemaal duidelijk.

Tenslotte bedacht ik nog een tweede domeinnaam en die heb ik ook geregistreerd: versletendesign.nl  Zo heet nu dus de webwinkel (die is minder dan 20 leestekens).

Tenslotte heb ik op de website van de Kamer van Koophandel formulier 14 gedownload om dit alles aan te melden. Ik had al een bedrijf, maar dit heb ik toegevoegd bij de bedrijfsactiviteiten.

Inmiddels ligt er een broek klaar in mijn kamer om te worden bewerkt. Als die klaar is, maak ik mooie foto’s en vul ik het blog en de facebookpagina aan. Zo moet het aanbod, de verzameling voorbeelden en foto’s geleidelijk groeien.

Nog niet alles klopt (het scrollen ga ik binnenkort weer toevoegen maar daarvoor moet ik thuis zijn), maar ik vind dat ik een eind ben. Hier het resultaat. Nog goede tips?