Gratis dagje uit in Wageningen: museum Het Depot


depotMet Zoon3 ga ik een middagje naar Het Depot, een beeldenmusem in Wageningen opgezet door stichting UTOPA. Gratis toegang en prachtig. Het nieuwe gebouw, in de volksmond De Banaan, ligt in een park op het voormalige Universiteitsterrein De Dreijen.

Vroeger was De Banaan een hokkerig kantoorgebouw. Het gebouw is gestript, er zijn allerlei doorgangen en doorkijkjes gemaakt, een deel van de vloer is weg. Het resultaat is fantastisch.  In De Banaan een grote verzameling beelden met als overkoepelend thema Torso. Klinkt misschien niet zo uitnodigend, maar het is spectaculair.  Ook Zoon geniet.

Aan de overkant van de straat staat Villa Hinkeloord, waar Het Depot enkele jaren geleden begonnen is. Vroeger zat daar de Vakgroep Bosbouw, en een rommeliger universiteitsgebouw kun je je niet voorstellen. De studenten vonden het wel gezellig. Nu is het een mooie tentoonstellingsruimte in een oud arboretum.

Een eindje verder op de berg het grote Belmonte Arboretum waar nu de Azaleas/ Hydrangeas/ Rhododendrons in bloei staan. Je weet niet wat je ziet, zo’n overdaad aan kleur.

Ik raad iedereen een dagje Wageningen aan – hoewel het dit weekend een beetje druk wordt met 100.000 bezoekers voor het 5 mei festival. Ook leuk.

Advertenties

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s