Teken voor Vrijheid en tegen het verbod op de godslastering


beste vrienden van sprokkelen,
Het Humanistisch Verbond is een actie begonnen om nationaal en internationaal te pleiten voor vrijheid van meningsuiting, ook voor humanisten en atheisten in godsdienstige landen. Ik ben het daar helemaal mee eens.
George Knight heeft een geweldig goed blog (vind ik) en heeft hier een goed stuk over geschreven. Een van zijn stellingen is dat in een seculiere samenleving het recht op godsdienst juist veel meer gewaarborgd is dan in de landen met een staatsgodsdienst.
Met veel plezier reblog ik zijn stuk.
En ik reken erop dat velen de actie van het Humanistisch Verbond ondertekenen.

George Knight

HV

Een kamermeerderheid spreekt zich deze week naar verwachting uit voor het schrappen van het verbod op de godslastering. Voorzitter van het Humanistisch Verbond Boris van der Ham schetst in een opinieartikel in De Volkskrant de totstandkoming van dat artikel: ‘Schrap godslasteringverbod, want op vrijheid van mening moet niet worden ingeboet’. Van der Ham karakteriseert de Nederlandse politiek hierover als onverschillig.

Het venijn zit in het buitenland. Daar kunnen de gevolgen levensbedreigend zijn voor christenen, atheïsten of humanisten. Of moslims van de ‘verkeerde’ stroming. Daar kan de wet op de godslastering misbruikt worden om andersdenkenden in bloed te smoren. En de burgerrechten in te perken. Zo is actie geboden tegen de Organization of Islamic Cooperation: ‘Westerse landen, humanisten en zelfs kerkorganisaties verzetten zich tegen hun oproep, omdat zij vrezen dat hun pleidooi juist alle andersdenkenden wil bestrijden‘.

De waarheid is dat het secularisme geen vijand, maar juist…

View original post 154 woorden meer

Advertenties

4 Comments

  1. Kun je godsdienst staande houden met de beste argumenten? En dan dat regeltje…”Pas achteraf kan bepaald worden welke uitingen met de wet in de hand bestraft kunnen worden.” Die meneer van de partij 50+ zei dat ook; en nu pas komt aan het licht hoe vaak hij de boel heeft opgelicht en misleidt. Achteraf is het makkelijk praten..

    Like

    1. Dus je bent het eens met het Humanistisch Verbond dat juist in landen met een staatsgodsdienst er een risico is op het inperken van de vrijheid van meningsuiting, zowel voor humanisten/seculieren als ook voor andere religieuze groepen? Steun dan het Humanistisch Verbond bij deze actie.

      Like

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s