Eerlijk winkelen met Sinterklaas


Unicef zou  €493.000.000,00 rijker zijn geweest als we allemaal onze Sinterklaasinkopen in 2011 bij hen hadden gedaan.

Binnenkort is het weer zover.  Sinterklaas en Kerst zijn prima momenten om goede doelen financieel te steunen gewoon door daar alle cadeautjes te kopen.

De kleurrijke wereldwinkels zijn een feest om te snuffelen: goed spul, niet duur en je geld komt goed terecht. Natuurmonumenten verkoopt mooie kerstkaarten en kalenders, Amnesty International agendas voor een bewuste puber (het gedicht kan gaan over afspraken vergeten en tijd plannen), en kaarsen. De kalenders van Novib zijn kunstwerken. Greenchoice verkoopt een waterbesparende douchekop (makkelijk om daar een stekelig gedicht bij te verzinnen voor een urenlang douchende puber) en allerlei gadgets op zonne-energie. De winkel van de lokale gehandicapten-werkplaats verkoopt leuk serviesgoed en muismatten. En zo is er zoveel te verzinnen.

Eten en drinken, koffie en chocoladeletters koop je uiteraard fairtrade of biologisch.

Tenslotte pakpapier: daarvoor gebruik je zakdoeken, theedoeken van biologische katoen en linnen, sjaaltjes of tasjes van een goededoelenwinkel. Dat zijn dan meteen ook cadeautjes.

Het lijkt me fantastisch als goede doelen op grote schaal kunnen profiteren van ons Sinterklaasfeest. Niet een beetje gerommel in de marge, maar echt met 500.000.000,00 euro.

Advertenties

6 gedachten over “Eerlijk winkelen met Sinterklaas

 1. Nu werk ik ook bij de Wereldwinkel… dus daar koop ik inderdaad meestal ook mijn cadeautjes. Probeer dat altijd wel zo praktisch mogelijk te houden, zoals een kaars, of een lekkere Tony Chocolonelyreep… ik merk dat ik er steeds meer moeite mee krijg mensen ‘onzinspulletjes’ te geveb. Dan nog liever een Wereldwinkelbon, dat ze in ieder geval zelf een ‘spulletje’ kunnen uitzoeken wat ze heel graag willen…

  Liked by 1 persoon

 2. Dit is op sprokkelen herblogd:

  Cadeautjes kopen voor Sinterklaas en Kerst is zo 2015. Dit jaar geven we belevingen. Helemaal prima: we hebben toch al veel te veel spullen en veel mensen zijn helemaal niet blij met hun cadeautjes want het is net niet of helemaal niet wat ze willen. Belevingen dus: een dagje samen uit, een keertje naar de bioscoop, een keer samen wandelen. Maar als jullie nog wel cadeautjes kopen: koop ze bij Goede Doelen Winkels.

  Like

 3. Ik kom meestal bij kringloopwinkels. Zeker omdat wij in de regel voor iedereen een iets van 2 euro mee nemen, en daar koop je bij de kringloop gewoon veel meer echt leuks voor dan in een ‘nieuwe’ winkel.
  Goededoelenwinkels zitten hier erg weinig in de buurt…

  Like

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s