Stoeptegels in Wageningen: hoe een leuk initiatief stuk is gemaakt


zinloze vernielzucht: kapotte herinneringsstoeptegel in Wageningen

Drie dagen geleden kwam een wagentje van de gemeentewerken voorijden. Ze deden iets met de stoep voor de deur van mijn buren en reden weer weg. Ik nieuwsgierig naar buiten.

Ik werd verrast door een mooie glanzende herinneringstegel met daarin de naam van een prominente Wageninger van wie ik nog nooit gehoord had: een oud-directeur van het postkantoor.

Later die dag zag ik in het centrum van Wageningen er nog een, en nog een en Zoon2 wist te vertellen dat voor een van de drie koffieshops er ook een ligt.

Wat leuk! Vier hadden we al gelocaliseerd, maar er liggen er vast meer

Ze liggen voor Wageningse winkels, dus vast een actie van het Wageningse Ondernemers Fonds.  Een van de wethouders gevraagd, maar zij wist van niets.

Vanmorgen was de stoeptegel weg. Vijftig meter verderop lagen drie brokstukken, ik heb ze in het gat teruggelegd.

Zoon2 kwam rond 4 uur vanochtend terug van een feestje, en zegt dat de tegel toen weg was. En dat hij er nog lag toen hij gisteravond vertrok.

Wie doet nu zoiets? Wat een zinloze vernielzucht. We proberen er toch met zijn allen een leuke samenleving van te maken?

Advertenties

2 Comments

  1. Niet meer byzonder! De hele tendens is zo tegenwoordig! Met ded hondedn uitlaat gisteravond hebben we al die prachtige tegels bewonderd! Werkelijk een prachtig initiatief! Het tuig wat zoiets doet moeten we niet eens meer aandacht geven!

    Like

    1. Geen vooroordelen! Je weet niet wie het gedaan heeft. Misschien wel een bejaarde met een stoeptegelverzameling, of de broer/zus van deze man die op de tegel werd herdacht, of een steenhouwer, of de kleindochter die de steen aan haar ouders wou laten zien…..

      Like

reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s