geldIk spaar geen zegeltjes bij de supermarkt. Maar wel spaar ik koopzegels op de klantenkaart van Hoogvliet. Volgens mij is dat slim.

Spaarolifantje schreef een goed blog over zegeltjes sparen bij de supermarkt. In theorie is zegeltjes sparen financieel  gunstig: je koopt voor 25 euro zegeltjes en krijgt 26 euro uitbetaald. Dat is een rente van 4%. Als je dat trouw elke twee maanden doet en het boekje dus direct inlevert, haal je zo zes keer per jaar een euro winst uit die 25 ingelegde euros, dus 6*4 = 24% rente. Dat is gewoon goede winst.

Het gaat wel om slechts 6 euro op jaarbasis, althans bij mijn uitgaven bij de supermarkt. Wat een gedoe voor 6 eurootjes. Bovendien mag je geen enkel zegeltje kwijtraken. Ze mogen niet onderin je tas aan elkaar plakken zodat je nog maar de helft kunt gebruiken. De winkel moet er niet mee ophouden want dan zit je met een half boekje. Dit is mij alle drie regelmatig overkomen, dus voor mij geen zegeltjes.

Bij Hoogvliet spaar je met je klantenkaart. Een keer per maand reken ik met de gespaarde punten mijn boodschappen af. Dan krijg ik 6% korting. Dat is pas goede winst! Aan het eind van de maand heb ik voor ongeveer 15 euro punten gekocht, en daarvoor kan ik 15,90 euro boodschappen afrekenen. Gemiddeld staat die 15 euro er een halve maand op. En dat 12 keer per jaar. Dus 12*6*2 = 144% rente.

144% rente, dat krijg je toch nergens anders….

Dank je wel spaarolifantje!